Monday, October 5, 2015

ပ်ိဳေမမ်ားအတြက္ ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား


 

 



 


 
 ၾကာဇံဟင္းခ်က္နည္း
 ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁.ၾကက္သား (အတံုးေသးေသးတံုးထားပါ)
၂.ပဲျပားေျခာက္ (ေ၇စိမ္ထားပါ).အ၇ြယ္ေတာ္ညႇပ္ထားပါ.
၃.ႂကြက္နား၇ြက္မိႈ (ေ၇စိမ္ထားပါ)သန္႔စင္ထားပါ.
၄.ငံုးဥ. ျပဳတ္ထားပါ.ဘဲဥ ကိုျပဳတ္ၿပီးပါးပါးလွီးထားပါ.
၅.ပဲၾကာဇံ (ယိုးဒယား ထုပ္သံုးထားပါတယ္)
၆.ၾကက္သြန္ျဖဴ နီဂ်င္း (ေထာင္းထားပါ)
၇.ဆား ငံျပာ၇ည္ Dashiမႈန္႔ ၾကက္သားမႈန္႔ .င၇ုတ္ေကာင္းမႈန္႔
ခ်က္မည့္အိုးထဲကိုၾကက္သားဆားDashiမႈန္႔ဆႏြင္း
င၇ုတ္ႏွစ္ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီဂ်င္းငံျပာ၇ည္ထည့္ၿပီးလံုးပါ.အနံ႔ေမႊးလ်ွင္ေ၇ထည့္ပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ပါ.ၾကက္သားမႈန္႔ ထည့္ပါ.ႂကြက္နား၇ြက္မိႈ
ပဲျပားေျခာက္ေ၇စိမ္ထားတာထည့္ပါ.ၾကာဇံကယိုးဒယားထုပ္ထည့္ခ်က္တာမို႔ေ၇ေဆးၿပီးထည့္ပါ.ေ၇စိမ္စ၇ာမလိုပါ.ငံုးဥ.ၾကက္သြန္နီ ဥ ဘဲဥထည့္ပါ.အ၇သာစိတ္ႀကိဳက္ျပင္ဆင္ပါ.င၇ုတ္ေကာင္းမႈန္႔
ထည့္ပါ.အ၇သာ၇ိွစြာသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္.
ငါးဖယ္ကိုအလံုးေလးလုပ္ၿပီးထည့္၍လည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါသည္။
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ကန္စြန္းရြက္ေႀကာ္

ႀကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္ျပီး ကန္းစြန္းရြက္ထဲ့။ အဖံုး မပိတ္ ပဲေမြေနပါ။ဆား အခ်ိဳ မွန္ ့ထည့္။ ကန္စြန္းရြက္ အနည္းငယ္ အေရာင္ေျပာင္းလွ်င္ ခ်၍ အဖံုး မပိ္တ္ ထားရပါ။














မွ်စ္ခ်ဥ္၀က္သား

မွ်စ္ ႏွင့္ ၀က္သား အေနေတာ္တံုး ထားသည္ထဲသို ့ဆား ၊အခ်ိဳ မွန္ ့၊ ငပိနဲနဲ၊ ဆႏြင္း၊ ျငဳတ္သီး အစိမ္းမွန္ ့ (အေရာင္တင္မွန္ ့) ၊ ဆီ ပါ ထည့္ ျပီး ႏွ ံ့ ေအာင္နယ္ျပီး မွ ၀က္သားတံုး ကို ျပန္ထုတ္ထား ပါ။ ေရ ထည့္ျပီး ေရမ်ားမ်ား ႏွင့္ မွ်စ္ခ်ဥ္ကို တည္ထားျပီး ေရခန္းလိုက္ေရထည့္လိုက္ျဖင့္ မွ်စ္ခ်ဥ္က်က္ မွ ၀က္သားတံုး၊ ႀကက္သြန္နီ၊ အျဖဴ ၂ တက္ေလာက္ ထည့္ျပီးေရထည့္ျပီး ျပန္တည္ပါ။ မီးျပင္း ရန္မလို ပါ။ ၀က္သား ႏူး ပါက စားလို ့ရပါျပီ။





ကုန္းေဘာင္ေႀကာ္

(၁)အသားကို ဆား၊သႀကား၊အခ်ိဳမွန္ ့ ႏွင့္ နယ္ျပီး ေရအနည္းငယ္သာထည့္ျပီး မီးေပၚတင္ပါ။
(၂) အသားႏူးျပီး ဆီျပန္လာလွ်င္ ႀကက္သြန္ျဖဴ နည္းနည္းထဲ့ပါ။ ဂ်င္းရည္ထဲ့ပါ။ အနည္းငယ္ေမြျပီးေနာက္ ႀကက္သြန္နီ အစိတ္ႀကီးႀကီးစိတ္ရ်္ ေမြ။ ခဏအုပ္ျပီး ငရုတ္ သီးအေတာင့္ေႀကာ္အုပ္ျပီးစားႏုိင္ပါျပီ





No comments:

Post a Comment